lørdag 30. mai 2015

8 tips om bryllupsetikette


Foto: Daniel Nordby
  1. Svar på invitasjonen – så fort som mulig! – Ikke vent med å svare på invitasjonen til siste stund. Brudeparet, eller de som skal stå for bryllupet, må vite eksakt hvor mange som kommer, og helst så fort som mulig. Dette kan spare dem for tid og penger i forhold til catering, drikke og lokaler under bryllupsplanleggingen
  2. Bare de som er nevnt på invitasjonen skal delta i bryllupet. Hvis invitasjonen sier «Ditt navn & Gjest» så er det ok å ta med en gjest. Hvis invitasjonen ikke nevner «med familie» eller «og barn», så ikke anta at barna er automatisk invitert. Mange bryllupsfester er kun for voksne, eller for voksne og barna til den aller nærmeste familie av paret.
  3. IKKE GÅ I HVITT! Bryllupsdagen husker du for alltid, og den dagen er det bruden som skal skinne! Som oftest er hun kledd i hvitt, og det skal hun være alene om. Å møte opp i hvitt, er som å spytte på bruden.
  4. Hvis du skal delta på bryllupsfesten og det blir servert alkohol – drikk med måte! Å bli svært beruset i et bryllup er ikke hverken høfelig eller lekkert.
  5. Ikke kom for sent- vær ute i god tid. Det er normalt at man har funnet plassen sin og satt seg i alle fall 15-20 minutt før seremonien skal starte. 
  6. Når du nå er invitert i bryllupet, bør du gi en gave enten du går eller ikke. – Hvis du ikke kan delta, og da svarer nei på invitasjonen, kan du godt sende gaven eller gi den til et familiemedlem eller venner av paret. Om du synes det høres dyrt ut med gave, så ikke tenk at det er du som skal kjøpe hele sølvbestikket til 24 personer. Det holder med en liten gave med et kort som ønsker dem lykke til på den nye veien i livet.
  7. Ikke sitt med mobilen.  Når du har blitt invitert til bryllup, vil brudeparet feire deres største dag sammen med deg, ikke sitt å trykk på mobilen og sjekk facebook på denne dagen.
  8. Spør om lov å legge ut bilder! På en slik dag blir det tatt masse bilder, men ikke legg ut bilder på facebook og instagram uten å ha spurt om tillatelse av de som er på bildet! Å legge ut masse bilder av brudeparet på nett, er det sikkert ikke alle som ønsker, så husk å spørre om lov! Dette er også etter loven, da det ikke er lov å publisere bilder uten tillatelse fra personene som er avbildet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar