onsdag 23. september 2015

Intervju med en av våre bruder


Vi har vært så heldig å få intervjue ei som virkelig har vært en glede å følge i bryllupsforberedelsene frem mot bryllupet. Dette er Monica Almås Svendsen, som har vært en stor inspirasjon for oss! Kanskje du blir inspirert også?

Bildene er tatt av Bryllupsfotografen Daniel Nordby, som var med hele bryllupsdagen til Monica og Torkel. (www.danielnordby.com )
Hår og sminke er ordnet av Beate på Sans Frisør.

Her et et lite bildedryss fra den store dagen: Når kjøpte du brudekjolen?

"Jeg kjøpte brudekjolen min i februar 2014, og giftet meg i juli 2015. Jeg skulle jo egentlig ikke være sååå tidlig ute (selv om jeg liker å planlegge, og å være godt forberedt til ting, så er det tidlig selv til å være meg!), men møter man drømmekjolen, så møter man drømmekjolen. Da er det faktisk helt umulig å ikke kjøpe den..! I hvert fall for meg".


Hvorfor kjøpte du kjolen på Sans for Bryllup?

"Jeg bor i Lillehammer, og da er valget ganske naturlig. I tillegg hadde jeg lyst på en litt mer personlig opplevelse enn på de store butikkene.

Jeg var ganske bekymret for å prøve brudekjoler, og dette var en stor bekymring for meg. Jeg var redd for å møte snerpete ansatte med altfor trange kjoler. Det er liksom ikke i en slik situasjon man har lyst til å føle seg feit! Derfor sendte jeg Sans for Bryllup en mail før jeg bestilte prøvetime, hvor jeg spurte om de førte alle størrelser, slik at jeg ikke ville oppleve marerittet mitt. De svarte med en gang, og de beroliget meg veldig. I deres butikk var det plass til alle kroppsformer, og jeg skulle ikke bekymre meg. Så da bestilte jeg plutselig time, og troppet nervøst opp noen dager etter. Der møtte verdens varmeste smil meg, Beate sitt. Jeg visste ikke da at jeg hadde møtt en som skulle bety så mye for meg i bryllupsplanleggingen min! Men ja, vi håndhilste, snakket litt sammen, og klumpen i magen min forsvant fort! Så beskrev jeg drømmekjolen min, og vips.. så fant hun den! Den var akkurat som jeg hadde beskrevet, og enda vakrere enn jeg hadde drømt om. Jeg husker fortsatt følelsen når hun tok den på meg.. jeg som var så redd for at jeg skulle føle meg naken og tjukk, alt var naturlig, og jeg følte meg som verdens peneste, slankeste og lekreste brud! Det kunne ikke bli noen annen kjole enn denne. Men den var litt dyrere enn jeg hadde tenkt, så jeg prøvde et par til. De fikk lov til å være i fem sekunder på kroppen min, før jeg slang de av igjen. Jeg hadde funnet kjolen min, og da fikk budsjett være budsjett. Den var jo helt riktig! Jeg har tenkt en del på det i ettertid, og nå etter bryllupet er jeg utrolig glad for at jeg tok det valget. Kjolen er en veldig stor del av dagen, og alle gjestene er så spente på hvordan man ser ut.. da er det veldig godt å være trygg på valget!"
Hvor lenge har du planlagt bryllupet ditt?

"Jeg begynte vel egentlig med et pang rett etter å ha funnet kjolen min, i februar 2014. Det var 1, 5 år før bryllupet, mye tidligere enn jeg hadde tenkt! Jeg er egentlig veldig glad for at jeg begynte så tidlig, for det var mye å gjøre, og ved at jeg brukte så god tid, så fikk jeg gjort dagen veldig personlig og spesiell for oss. Jeg lagde det meste av pynt selv, og brukte mye tid på ulike prosjekter. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde. "Hvordan var opplevelsen når du fant drømmekjolen?

"Det var magisk, og jeg kommer aldri til å glemme det øyeblikket! Jeg følte meg fantastisk fin, og det var så deilig å være fornøyd med det jeg så i speilet. J Jeg gråt vel aldri når jeg så meg i kjolen, men jeg gliste fra øre til øre, og var langt-inne-i-sjela-lykkelig. Øyeblikket delte jeg med forloveren min og Beate – selgeren på Sans. Det var et ganske personlig øyeblikk, og jeg er glad de to var der. De var jo like gira som meg. Vi skålte med Mozell og alt var akkurat slik jeg hadde håpet og drømt om (hadde jo sett en del «say yes to the dress» i forkant)".

Hva husker du best fra bryllupet?

"Det er mange øyeblikk som sitter brent fast hos meg. Øyeblikket kirkedørene åpnet seg. Jeg hørte noen si «åååååh.. så fiiiiin», også ble jeg lamslått over hvor mange folk det var der, og knotet det skikkelig til på vei oppover. J Så var det da jeg så den fine fremtidige mannen min, og så at han var rørt. Alle blikkene vi sendte til hverandre i løpet av vielsen. Fotograferingen, som ble en personlig og fin opplevelse, hvor vi faktisk fikk tid til å snakke sammen, le sammen, og kysse masse.  Så var det da vi kom opp til lokalet, og alle sto og skålte og smilte.. det var nok noe av det aller beste. Følelsen av at alle var så glade på våre vegne, at alle vi bryr oss om var der. Jeg har aldri følt meg så elsket før".

"Hele dagen var så full av inntrykk og lykke, så mye var glemt frem til nå nylig. Heldigvis hadde vi fotograf hele dagen, sånn at mange av minnene kom tilbake når jeg så på bildene."

Føler du deg annerledes nå som du er gift?

"Ja, det gjør jeg faktisk. Jeg og mannen min har snakket om det, og vi føler det sånn begge to. Det føles mer alvorlig, mer forpliktende. Når vi krangler (for det skjer), så vet jeg at det ikke kan bli slutt, for vi er jo gift. Det føles trygt. Vi er lykkelige sammen, og begge jobber bevisst med å gjøre den andre glad. Det har vi nok alltid gjort, men jeg merker at vi er litt mer bevisste nå. Vi har også endret navn likt, slik at vi heter «Almås Svendsen» begge to. Det synes jeg gjør at vi får et enda tydeligere fellesskap, og jeg elsker at vi er en bitteliten familie, bare vi to."

Hvorfor valgte dere å ha med fotografen hele dagen?

"Jeg har aldri vært i tvil, fotograf hele tiden var øverst på prioriteringslista vår. Vi ville ha så mange minner som mulig, for vi vet at det tross alt er det eneste man sitter igjen med etter dagen. Det koster en del, men det er SÅ verdt det. Jeg kunne betalt det dobbelte nå i ettertid. Bildene vi sitter igjen med er fantastiske, vi har bevis på at folk har smilt og hatt det bra, og vi har flotte bilder av vår første dag som gift. Det er helt uvurderlig".


Ditt beste tips til kommende bruder?

"Jeg sier som alle andre sier: kos deg og nyyyyyt planleggingen og forlovelsen! Det er en periode i livet du har NÅ, og som fort går over. Og da er det over. Og det er litt leit. Jeg savner faktisk den tiden, selv om jeg har det veldig godt nå også. Ellers syns jeg det var flott å ha så god tid, og jeg er glad jeg ikke hørte på alle som mente jeg begynte for tidlig. Det var så morsomt å gjøre alt personlig og selvlaget, og det hadde jeg ikke rukket om jeg hadde begynt senere. Ellers kan jeg fortelle at jeg slett ikke er så flink til å lage ting, og jeg har aldri gjort det før jeg begynte med bryllupsplanlegging, men jeg fant frem en skjult, kreativ side. Og ting ble ikke så verst! Det var gøy! Ting trenger ikke å bli perfekt, bare det viser litt av hvem dere er, tenker jeg. Personlig preg og sjel over dagen teller mye mer enn at det er elegant og anonymt… i hvert fall for meg. "

"Jeg må også nevne at jeg slett ikke har planlagt alt alene. Mannen min har vært veldig med, selv om han nok har vært noe mer avslappet enn meg. Han har roet meg når jeg stresset, og tok veldig ansvar på selve dagen. Det var godt. Forloveren min og moren min har også vært veldig delaktige (de har vært med på hver eneste kjoleprøving!!!!), noe jeg har satt stor pris på, og som har gjort hele denne perioden i livet ekstra bra. Delt glede er dobbelt glede!"
Foto: Daniel Nordby

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar